luni, 30 mai 2011

Tricou Disney Minnie Pink

Marime: S (10)
Pret: 45 lei/buc

Sa definim cuvintele noi din domeniul modei si nu doar atat

Multe obiecte de imbracaminte cu denumiri noi (neologisme) apar in ultima vreme. Dar oare stim exact ceea ce reprezinta? Limba engleza "invadeaza" nu numai spatiul tehnic, dar si pe cel al modei. Mereu auzim cuvinte ca "trend" sau "casual", "haute couture" si altele.

MOCASINI= incaltaminte din piele netabacita, neargasita (in forma bruta, nefinisata si netratata chimic) purtata de indienii din America de Nord. Acest gen de incaltaminte este usoara, comoda, are talpa joasa si plata si este de obicei fara sireturi.

SABOTI=papuc facut dintr-o singura bucata de lemn scobita (sabot). De la acest model, in general incaltamintea cu talpa de lemn si cu fete de piele groasa poarta aceeasi denumire (adesea se foloseste pluralul-saboti).

BALERINI=incaltaminte pentru femei, usoara, plata, asemanatoare pantofilor de dans. Incaltaminte de strada asemanatoare incaltaminei pe care o poarta persoanele care danseaza balet-balerini.

TRENCI=pardesiu realizat dintr-un material impermeabil, o tesatura speciala. De asemenea croiala este una deosebita, de tipul raglan (croiala speciala pentru paltoane si pardesie la care maneca porneste chiar de sub guler).

CARDIGAN=jacheta cu maneci largi, incheiata in fata cu nasturi. Are un caracter usor retro, dar, care s-a adaptat lumii moderne pentru ca este practic.

SARAFAN=rochie fara maneci si fara umeri care se poarta de obicei peste o bluza; este un obiect de imbracaminte numai pentru femei.

TREND= evolutie a pietei si a comertului. Pe scurt, moda. Ce se poarta. Articole vestimentare populare, cu o larga raspandire mai ales in randul tinerilor.

HAUTE COUTURE=vestimentatie realizata de designeri renumiti, la comanda, pentru clienti deosebit de pretentiosi si cu putere mare de cumparare. Materialele folosite, atentia la detalii, originalitatea (nu mai exista multe astfel de articole la nivel mondial), toate sunt la cele mai inalte nivele. Preturile hainelor haute couture sunt deosebit de ridicate, totul fiind lucrat manual.

CASUAL=imbracaminte lejera, neoficiala. Un stil relaxat de a te imbraca, fara reguli stricte si potrivit pentru orice moment al zilei, in special pentru plimbare. Doar imaginatia fiecaruia poate limita modul in care ne putem aranja casual: combinatii de culori, stiluri vestimentare, toate cu un singur scop: sa ne simtim lejer imbracati.

VINTAGE=este un stil vestimnentar cu tendinte retro. Piese vestimentare vechi, care s-au purtat cu ani in urma, si care au fost pastrate in dulapuri. De exemplu: pantalonii evazati.

DEUX-PIECES=imbracaminte feminina, formata din doua piese (de fpat este traducerea cuvant cu cuvant din limba franceza). cele doua piese sunt de obicei fusta si jacheta din acelasi material.

TANGA=lenjerie intima de dama, asemanatoare slipurilor pentru plaja, ca si bikinii. Realizate cu "economie de material" sunt articole vestimentare sexy, care evidentiaza formele femeii.

BOXERI=pataloni scurti, lejeri, din bumbac, pentru barbati. Adesea boxerii inlocuiesc lenjeria intima clasica, adica chilotul.

EGARI=colanti pana la glezne. Ciorap-pantalon foarte bine mulat pe corp.